Rekorder

Der findes ingen officielle rekordlister indenfor triathlon, fordi ruter og vejrforhold blandt mange andre parametre gør det svært at sammenligne præstationerne. Ikke desto mindre er det jo helt naturligt at interessere sig for, hvem der har gjort det bedst, og mange har også som personlige mål at køre under bestemte tider.

Naturligt nok er der stor interesse for Hawaii Ironman, der er den ældste og største Ironman konkurrence, og det uofficielle verdensmesterskab på distancen. Jeg har samlet en række forskellige bedste tider fra konkurrencen som kan ses på her. Udviklingen i vindertider på både kort- og langdistance har været ret interessant siden de allerførste rigtige triathlon konkurrencer tilbage i begyndelsen af 1980’erne.

Se Ironman Hawaii rekorder

Danske Ironmantider

Knud Aagaard fra Viborg har en hjemmeside, der ikke bliver opdateret længere, men indeholder en kæmpe mængde resultater på forskellige Ironman konkurrencer, både overall og inddelt i aldersgrupper. Er du til triathlon statistik og talnørderi er www.trisport.dk absolut et besøg værd!

På fora’et tri226 er der ligeledes en uofficel liste over de danskere, der har gennemført en ironman på under 9 timer. Klik her for at se listen

Sub 8 timer Ironman

Hjemmesiden tri247.com har oprettet en liste over de personer, der har kørt under 8 timer på en ironman et eller andet sted i Verden. Se listen her. Er du på jagt efter en hurtig rute, kunne Roth eller Klagenfurt at dømme fra tiderne på listen være et godt valg! Desværre hænger hurtige tider i store konkurrencer i dag ofte sammen med let afkortede ruter og massiv drafting, fordi der tillades rigtig mange deltagere og dommerne ikke er tilstrækkeligt konsekvente. Begge dele resultatet af profitmaksimering (flere deltagere, der alle skal have en god oplevelse når de har betalt et stort startgebyr).

Danske mestre og vindertider gennem årene

Michael Rughede - DM Ry 1989?Hvis nogle ligger inde med en oversigt over danske mestre og medaljetagere ved tidligere danske og nordiske mesterskaber, må I gerne kontakte migDM Duathlon 1995!

Dansk Triathlon Forbund har en lidt mangelfuld liste, som kan ses her.

Billedet til venstre herfor stammer vistnok fra DM Triathlon 1989, der blev afviklet i Ry (arrangør Aarhus 1900?), og viser vinderen Michael Rughede tæt ved målstregen.

Det andet billede er fra starten på DM duathlon 1995, hvor Team Triathlon Herning var meget synlige og dominerende.

X